LISÄÄ KUUNNELTAVAA


"Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima."
1.Kor. 1:18Poimintoja Audiopankin tallenteista


Tälle sivulle on koottu esimerkkejä Audiopankin tallenteista. Vaikka vuodet vierivät, sanoma ei vanhene: "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti" (Hebr. 13:8). Käy tutustumassa Audiopankkiin.  

Puheita

Onko Jumala olemassa?
Tämä on Maa valkenee -sarjan ensimmäinen osa. Puhuja: Antti Oksanen, Tampereella 1980-luvulla. Kuuntele tästä.


Miksi Raamattua sanotaan kirjojen kirjaksi?
Tässä Raamattu avautuu -sarjan osassa kysytään: "Mitä ihmeellistä on Raamatussa? Vastaus tulee Raamatusta itsestään, argeologisista kaivauksista, historian lehdiltä ja keskustelijoiden omasta elämästä. Sarja pohjautuu Media7 Raamattuopiston saman nimiseen kirjekurssiin. Puhuja: Aimo Helminen ja Hannele Amberla, Helsingissä 9.9.2007. Kuutele tästä.

Kuolema - uskallatko elää?

Useimmat meistä pohtivat joskus olemmeko täällä vain sattuman seurauksena tai mikä on elämämme tarkoitus. Kyselemme myös, mikä olisi se luotettava lähde, joka antaisi vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Tämä puhe on osa Sittenkin Jeesus! -sarjaa, joka pyrkii raottamaan Raamatun avulla elämäämme kuuluvien asioiden ja kysymysten verhoa. Puhuja: Joel Saarinen, Lohjalla 11.1.2007. Kuuntele tästä.

Kristus, minun pelastajani
"Yhden ainoan ihmisen teko toi maailmaan synnin ja synnin mukana kuoleman. Näin on kuolema saavuttanut kaikki ihmiset, koska kaikki ovat syntiä tehneet. Rikkomusta ei kuitenkaan voi verrata armoon. Yhden ainoan ihmisen rikkomus on tosin tuottanut kaikille kuoleman, mutta vielä paljon runsaammin ovat Jumalan armo ja Hänen lahjansa tulleet yhden ainoan ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, ansiosta kaikkien osaksi" (Room. 5:12,15). Adamissa olemme saaneet pakkoperinnön ja se on synti, ero Jumalasta. Sen kuilun, jonka synti teki Jumalan ja ihmisen välille, sen yli Jeesus rakensi sillan tai oikeastaan Hän poisti tuon kuilun. Kristuksen risti on ainut paikka, jossa Jumala ja syntinen ihminen kohtaavat toisensa. Ensimmäinen askel pelastukseen on kääntymys ja parannus. Puhuja: Taisto Hillberg, Tampereella 18.4.1993. Kuuntele tästä.

Evankeliumit, neljä kuvaa Jeesuksesta
Tämä puhe on osa Jeesuksen ihmeellinen elämä -sarjaa. Oletko kiinnostunut oppimaan neljän evankeliumin sanomasta ja Jeesuksen opetuksista? Puhuja; Timo Flink, Helsingissä 21.9.2005. Kuuntele tästä.

Ota aikaa lepoon
Jumala antoi ihmiskunnalle luomisen yhteydessä lahjan. Mikä oli sen tarkoitus ja mitkä asiat johtivat ihmiset luopumaan siitä? Puhuja: Armo Kuoppakangas, Helsingissä 6.3.1999. Kuuntele tästä.

Lepoa täysi-ikäisyydessä
Kristinuskon Jumala valmisti itse pelastuksen syntiselle ihmiselle Jeesuksen kuoleman kautta. Ihminen pelastuu armosta uskon kautta. Se on lepoa, Jumalaan luottamista ja Hänen voimassaan tukeutumista kuten Kaleb ja Joosua. Jumalan luona on turvallista. Puhuja: Pekka Tähti, Joensuussa 6.10.2007. Kuuntele tästä.

Kymmenen käskyä
Ovatko kymmenen käskyä edelleen voimassa? Uskonpuhdistuksen kautta saamamme tiedon mukaan ihminen pelastuu uskon kautta, eikä lain tekojen kautta. Vieläkö siis lakia tarvitaan ja jos, niin mihin? Puhuja: Simo Perho, Oulussa 3.6.2006. Kuuntele tästä.

Jumala ei sinua koskaan jätä
Joudumme joskus elämässämme tilanteeseen, jossa seinä nousee eteemme. Kokemus saattaa olla samanlainen, kuin Joosefilla, jonka veljet hylkäsivät ja heittivät kaivon pohjalle. Tuo kokemus voi kuitenkin olla suuri lahja, jonka saamme Jumalalta, silloin kun se on uusi alku elämässämme. Puhuja: Kerttuli Giantzaklidis, Helsingissä 9.12.2006. Kuuntele tästä.


Kolmen enkelin sanoma
Raamattu on varmin lähde tulevien tapahtumien kertojana. Kristus tulee pian. ”Te tiedätte, mikä hetki on käsillä. Teidän on jo aika herätä unesta, sillä pelastuksemme on nyt lähempänä kuin silloin kun tulimme uskoon" (Room. 13:11). Tämä puhe on osa Löytöretki Raamattuun -sarjaa. Puhuja: Matti Markkanen, Mikkelissä vuonna 1997. Kuuntele tästä.

Äänikirjoja

Evankeliumi Luukkaan mukaan
Evankeliumi Luukkaan mukaan eli Luukkaan evankeliumi on järjestetykseltään kolmas Uuden testamentin evankeliumeista. Luukas laati kaksiosaisen teoksen, joista Luukkaan evankeliumi kertoo Jeesusta ja vastaavasti Apostolien teot kertoo evankeliumin jälkeisestä ilosanoman levittämisestä. Lukija: Onni Rytkönen, Kouvolassa 2011.

Jeesuksen syntymä ja lapsuus

Jeesuksen toiminta Galileassa osa 1
Jeesuksen toiminta Galileassa osa 2

Jeesus matkalla kohti Jerusalemia osa 1

Jeesus matkalla kohti Jerusalemia osa 2
Jeesus matkalla kohti Jerusalemia osa 3

Jeesuksen toiminta Jerusalemissa

Jeesuksen toiminta ja ylösnousemus

Apostolien teot
Apostolien teot on Uuden testamentin kirja, joka tekee historiallista selvitystä evankeliumien jälkeisistä tapahtumista. Se kertoo, kuinka alkuseurakunta syntyi ja alkoi levitä Rooman valtakunnan alueella. Apostolien tekoja voidaan siis pitää ensimmäisenä kirkkohistoriana. Lukija: Onni Rytkönen, Kouvolassa 2011.

Jerusalemin alkuseurakunta osa 1
Jerusalemin alkuseurakunta osa 2

Evankeliumi Juudeaan ja Samariaan

Lähetystyö. Antiokian seurakunta

Paavali Anatoliassa ja Kreikassa


Paavali Jerusalemissa ja Roomassa osa 1

Paavali Jerusalemissa ja Roomassa osa 2

Suuri taistelu
Maailma on historiansa suurimman kriisin partaalla. Kirja paljastaa Jumalan lopullisen suunnitelman ihmiskuntaa varten. Muinaiset ennustukset ja niiden merkitys. Mikä on ihmiskunnan tulevaisuus? Yhdistyvätkö kristilliset kirkot? Onko edessä lopullinen tuho. Löydä vastaukset maailman kohtalon kysymyksiin tästä Ellen G. Whiten kansainvälisestä menekkiteoksesta. Lukija: Olavi Rouhe, marraskuussa 1994.

01/10: Suuri Taistelu (sivut 1-44)
02/10: Suuri Taistelu (sivut 45-84)
03/10: Suuri Taistelu (sivut 84-122)
04/10: Suuri Taistelu (sivut 123-163)
05/10: Suuri Taistelu (sivut 163-204)
06/10: Suuri Taistelu (sivut 204-247)
07/10: Suuri Taistelu (sivut 247-289)
08/10: Suuri Taistelu (sivut 290-341)
09/10: Suuri Taistelu (sivut 341-387)
10/10: Suuri Taistelu (sivut 388-428)